Λοιπον εχω ενα ΧΤακι 500αρι μοντελο του 2001 και ψαχνομαι πολυ για να το βελτιωσω εμφανισιακα, μηχανικα, και να το κανω λιγο πιο ταξιδιαρικο!
Αρχιζω απο την εμφανιση ο προϊγουμενος ειχε βαλει τιμονι Renthal και γεφυρα στο μπροστα πιρουνι εγω εχω βαλει καθρευτες απο XT660 (μου κλεψαν το ενα απο τους παλιους), flashακια led μπρος-πισω, χουφτες αλλα δεν εχω πως να τις πιασω στο τιμονι (οι σφιχτιρες που ηταν μαζι με την χουφτες ηταν πλαστικοι και ο ενας εσπασε οποτε οποιος ξερει που μπορω να βρω ας μου στειλει παρακαλω), μπρος φως δυνατοτερο και πιο ασπρο και ψαχνομαι για μεταλικη βαση που στηριζει το μπροστα φτερο (καποια μοντελα ΧΤ το ειχαν), πισω φτερο οχι τοσο μεγαλο οπως ειναι το μαμα, φαναρι στοπ με led, ενα λασποτιρα στην πισω ροδα γαι να μην γινομαι μες την λασπη οταν βρεχει και δεν εχω τοσο μεγαλο πισω φτερο!
Μηχανικα εχουμε και λεμε ο προιγουμενος παλι ειχε αλλαξει λεμους εξατμισης αλλα δεν ξερω τι μαρκα ειναι (ειναι λιγο πιο χοντροι απο τους μαμα), αναρτισεις white power πισω ολη και μπροστα μονο τα ελατιρια, το μηχανακι θελει ρεκτιφιε αλλα στο συνεργειο μου ειπαν οτι δεν χρειαζετε να γινει αμεσα, απο τον χειμωνα με κοβο να το κανω (οποιος ξερει καποιο συνεργειο που να κανει ρεκτιφιε ας στειλει επισης, παρακαλω) και αφου γινει και το ρεκτιφιε και στρωθει σκευτομαι κανα τελικο εξατμισης Arow (ξερετε αν βαλω εξατμιση αν θα χρειαστει να κανω και τπτ στο καρμπιλατερ-φιλτρο για να μην μπουκωνει?)
Για πιο ταξιδιαρικο (οσο ταξιδιαρικο γινετε ενα μονοκιλινδρο αεροψυκτο) φοραω σχαρα πισω που για καθημερηνη χρηση εχω ενα τσαντακι για να βαζω γαντια, περιλεμιο, αδιαβροχα κλπ και για ταξιδα μπενει μια τσαντα Touratech και ενα tankbag στο ντεποζιτο, εχω ψαξει πατεντες για ζελατινα η μια εκδοχη ειναι να βιδωσουν βασεις για την ζελετινα στην πανω τιμονοπλακα οπως στα γυμνα street και η αλλη ειναι να βιδωσει πανω στην μασκα αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο κατι τετοιο (αν εχετε αλλη προταση ειναι ευπροσδεκτη).Και τελος ξερετε υπαρχουν καποια μικρα σιδερα-καγκελα που μπορω να βαλω ωστε αν βαλω πολα πραγματα να μην ακουμπανε στην εξατμιση αλλα να μην ειναι πολυ ασχημα οταν δεν εχουν κατι πανω?
Οποιες προτασεις, συμβουλες και γνωμες ειναι ευπροσδεκτες!
Εσεις πως εχετε φτιαξει το ΧΤακι σας?