Μετά απο αρκετό καιρό απραξίας λόγο κάποιων θεμάτων έφτασε η ώρα για μια ακόμα απόδραση που τόσο περίμενα εγώ αλλά και η καλή μου :wub:.
Η βόλτα αυτή που επιθυμούσα απο καιρό και ήταν μια βόλτα αρκετών χιλιομέτρων μέσα απο πανέμορφα μέρη ήταν ΑΥΤΗ .
Απότι ξέρετε όλοι εμείς που έχουμε την τρέλλα με τα ταξίδια μας πιάνει μια εξάρτηση απο αυτά και πραγματικά μας λείπουν.
Έτσι λοιπόν Σάββατο πρωί αναχωρώ απο Αθήνα και μέσω εθνικής οδού φτάνω άμεσα στην στροφή για Κόρινθο, Νεμέα και απο εκεί φτάνω στα Δερβενάκια όπου κάνω και την πρώτη στάση.
Εκεί λοιπόν αφού γίνεται μια ολιγόλεπτη στάση ξεκινάω και με καθαρά τουριστικούς ρυθμούς συνεχίζω για Άργος και απο εκεί περνώντας απο Κιβέρι
Άστρος
Η παραλιακή διαδρομή πανέμορφη και σε αυτό βοηθούσε και ο πολύ καλός καιρός.
Εδώ φαίνεται το Αρκαδικό χωριό
αλλά και η πανέμορφη παραλιακή διαδρομή
Έτσι λοιπόν μετά απο λίγο φτάνω στον Τυρό, ένα πανέμορφο μέρος με καταπληκτική θάλασσα.
Η διαδρομή συνεχίστηκε και επόμενη στάση το Λεωνίδιο.
όπου κάποιοι έκαναν και μπάνιο στην θάλασσα.
Συνεχίζοντας λοιπόν
αντί να πάω πρός το κέντρο του Λεωνιδίου έστριψα πρός την παραλία του και αφού πέρασα τα Πούλιθρα έστριψα στην διαδρομή πρός Πελετά.
Η διαδρομή ορεινή με αρκετά στενό δρόμο
Εδώ τα Πούλιθρα απο ψηλά.
Συνεχίζοντας την ορεινή διαδρομή
Έτσι φτάνοντας και περνώντας το χωριό Πελετά
Ακολούθησα την διαδρομή για Κουνουπιά, Μαρί, Αγ. Δημήτριος.
Εδώ κάποιο απ΄τα χωριά μέσα στο πράσινο
Η διαδρομή πάντως ήταν μέσα στο πράσινο.
Εδώ φτάνοντας στην Κουνουπιά σε μια στάση σε μια πηγή.
Συνεχίζοντας λοιπόν την πολύ ωραία αλλά πολύ σφικτή διαδρομή και αφού πέρασα τον Αγ. Δημήτριο, έστριψα πρός Λαμπόκαμπο,Ρειχιά καιαφού πέρασα τον Γέρακα έκανα την επόμενη στάση μου στο
Επόμενος προορισμός η τουριστική
όπου εδώ φαίνεται καθαρά το Γιβραλτάρ της Ελλάδας ( όπως το αναφέρουν κάποιοι)
Φτάνοντας λοιπόν στο κάστρο
Αποφάσισα να περπατήσω λίγο μέσα στα στενάκια του κάστρου
Η ζέστη αρκετή πράγμα που με έκανε να βρω κάποιο καφέ για να πιω κάτι δροσιστικό, και έτσι:
Συνέχεια λοιπόν απ΄τις ωραίες εικόνες που μου πρόσφερε η περιοχή.
Είχε φτάσει όμως η ώρα να αναχωρήσω έχοντας στο μυαλό μου τις εκπληκτικές εικόνες που μου πρόσφερε αυτό το μέρος.
Φεύγοντας λοιπόν
Εδώ κάποιες φωτό απ΄το λιμανάκι της Μονεμβασιάς.
Πανέμορφο μέρος λοιπόν αλλά είχε φτάσει η ώρα της επιστροφής.
Έτσι αφού πέρασα από
συνέχισα για
όπου πρέπει να είχε βρέξει λίγο πριν φτάσω.
Εκεί έκανα στάση για φαγητό στα όρθια και αναχώρησα για Τρίπολη με τον καιρό μια να ψιχαλήζει και μια να φτιάχνει.
Εντύπωση μου έκανε πως στην διαδρομή πρός Τρίπολη είδα 3 ατυχήματα με αυτοκίνητα που είχαν τουμπάρει λόγο της ολισθηρότητας του δρόμου.
Εγώ πάντως δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Απ΄την Τρίπολη και μετά αφού πήρα την εθνική Τριπόλεως - Κορίνθου μετά την σήραγγα έφτιαξε και ο καιρός και έτσι πολύ σύντομα έφτασα Κόρινθο όπου έκανα μια στάση στα Ίσθμια
και κατά τις 7:30 έφτασα σπίτι μετά απο μια καταπληκτική βόλτα 645 χλμ που μου χάρισε καταπληκτικές εικόνες.
Η κούκλα μου :wub: για άλλη μια φορά με ταξίδεψε άνετα, σβέλτα νιώθωντας απόλυτη ασφάλεια αλλά και οικονομικά μιας και χρειάστηκε 31,5 λίτρα καυσίμου.δηλαδή περίπου 4,9ltr/100χλμ.
Πιστεύω και εύχομαι όλοι μας να έχουμε ανάλογες βόλτες. :_thumbsup: